Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 985 P.P.

Niveau:

  • Omboek- en annuleringsgarantie in coronatijd
  • Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

LAUGAVEGUR & FIMMVÖRÐUHALS

IJsland | jun-sep | 7 dagen |  indv reis

The Iceland Trail gaat door de extreme landschappen van IJsland. Je wandelt de laugavegur van Landmannalaugar helemaal naar Skógar. Je slaapt onder andere in de hut van Fimmvörðuháls vlakbij de kraters Magni & Moði die in april 2009 zijn uitgebarsten en een groot deel van het vliegverkeer hebben lam gelegd op IJsland.
Onderweg kom je namelijk langs kokend hete bronnen en kolkende watervallen en wandel je door ruige lavalandschappen met bizarre lavaformaties. Door deze wandeltocht ervaar je het typerend IJslandse landschap van lava!

THE ICELAND TRAIL; LANDMANNALAUGAR - ÞÓRSMÖRK - SKÓGAR

The Iceland Trail gaat door het zuidelijke deel van het land en is een verlenging van de individuele wandelreis Laugavegur. Echter wandel je tijdens deze wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls één dag langer. Over de hoge pas Fimmvörðuháls wandel je tijdens deze tocht door naar Skógar, aan de ringweg. Als je hoogtevrees hebt moet je deze verlenging van de wandeltocht misschien overwegen om het niet te doen. Er zitten 2 stukken van ieder ongeveer 100 meter lang die maar 1,5 meter breed zijn. Aan beide kanten gaat het zo'n 40 meter schuin stijl naar beneden. Voor degene die het wel aandurven is The Iceland Trail een sensationele tocht!

Wandel door de prachtige landschappen van IJsland, van lavavelden, warmwaterbronnen, zandvlaktes, schitterende uitzichten, gletsjerrivieren, diepe canyons en zelfs een IJslands bos. Neem zeker wandelstokken, watersandalen of teva’s en een sporthanddoek mee tijdens de wandeltocht. Je hebt namelijk ook een flink aantal rivierdoorsteken gedurende deze wandelreis.

DETAILS VAN DEZE INDIVIDUELE WANDELTOCHT OP IJSLAND

In totaal duurt The Iceland Trail zeven dagen met zes hutovernachtingen. Er zijn zes wandeldagen en in de zeven dagen loop je een afstand van zo’n 80 kilometer. Buiten de reisdagen wandel je ongeveer vier tot zes uur per dag met een rugzak die je mee moet dragen. Let erop dat je een goede conditie hebt en wandelervaring voordat je de wandelreis boekt. Ook zijn de wandelpakketten slechts dagelijks mogelijk van 16 juni tot en met 5 september.

Wil je liever langer op IJsland blijven en bijvoorbeeld een autorondreis of camperrondreis er aan vastplakken, vliegtickets of de overtocht met eigenvervoer met de veerboot Smyril Line boeken? Dat doen we dagelijks en kunnen we je prima mee helpen en in adviseren.

Tip: De periode is voor The Iceland Trail is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

 

Dag 1: lijnbus Reykjavík-Landmannalaugar;

De middag heb je vrij te besteden in en rond Landmannalaugar (warme beek!)

Dag 2: voettocht Landmannalaugar-Hrafntinnusker (12 km)

Dag 3: voettocht Hrafntinnusker-Álftavatn (13 km)

Dag 4: voettocht Álftavatn-Emstrur (15 km)

Dag 5: voettocht Emstrur-Þórsmörk (15 km);

Þórsmörk is een bergachtig gebied met smalle kloven, woeste rivieren en diep ingesneden dalen maar ook met IJslands bos.

Dag 6: voettocht Þórsmörk-Fimmvörðuháls (12-13 km)

Dag 7: voettocht Fimmvörðuháls-Skógar (12-13 km) en lijnbus naar Reykjavík

INBEGREPEN IN DE REIS:
6 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan

  • trekkingpakket voor de hele tocht (6x ontbijt, 7x lunch, 6x diner)
  • aflevering pakket en vouchers bij accommodatie in Reykjavík
  • transfer per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt (Landmannalaugar) en van het eindpunt (Skógar) terug naar Reykjavík
  • wandelkaart
  • eenvoudige maar goede routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

  • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

Vertrekdata 2021

Vanaf 16 juni tot en met 5 september 2021, dagelijks vertrek

De prijs voor deze individuele wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls is € 985 per persoon.

 

IMPRESSIES

-7-daagse individuele wandelreis 'Laugavegur & Fimmvörðuháls'-