Bij de wandelreizen wordt er onderscheid gemaakt in vier verschillende wandelniveaus. Bij elke wandelreis staat aangegeven welk niveau de wandeling is. Hieronder worden de verschillende wandelniveaus beschreven:

Voor iedereen: bij dit wandelniveau kan je goed genieten van de omgeving waardoor je aan het wandelen bent. De wandeling gaat over goede paden en is er weinig tot geen hoogteverschil. Je fysieke gesteldheid is minder belangrijk bij dit niveau.

Basis conditie: voor dit wandelniveau is het hebben van enige conditie verstandig. De wandelingen zijn korte routes en/of dagtochten. Je wandelt over vlak of licht terrein en klim onderweg is niet uitgesloten. De paden onderweg zijn over het algemeen goed begaanbaar.

Goede conditie: voor dit niveau is het van belang dat je een goede conditie hebt. Je wandelt in een heuvelachtig tot bergachtig gebied. De lichtere dagtochten worden vaak afgewisseld met een wat zwaardere dagtocht. Bij sommige wandelreizen is bagagevervoer optioneel.

Zeer goede conditie: lange dagtochten of trektochten die door een berglandschap gaan. De routes gaan door gebieden met flinke hoogteverschillen. Je loopt soms met bepakking voor een enkele nacht

Interesse in een wandelreis?

-bekijk hier onze reizen-