Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 1.3481.778 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

LAUGAVEGUR TREKKING IJSLAND

IJsland | jun-sep | 7 dagen |  indv reis

Laugavegur is de meest populaire individuele trekking op IJsland. Je komt langs wonderschone landschappen bestaande uit prachtige bergen, warme bronnen, lavavelden, uitgestrekte zandvlaktes, diepe canyons, gletsjerrivieren en een IJslands bos. Bovendien is de Laugavegur IJsland ontzettend afwisselend, iedere dag heb je weer andere ervaringen. Naast fantastische uitzichten en schitterende natuur zijn er ook een aantal rivierdoorsteken. Daarom zijn watersandalen of teva’s, wandelstokken en een sporthanddoek essentiële benodigdheden.

"LAUGAVEGUR" IS DE POPULAIRSTE TREKKING OP IJSLAND

In totaal is de individuele wandelreis IJsland Laugavegur zeven dagen waarvan er vier echte wandeldagen zijn. Je begint met een overnachting in Reykjavík. Daarna zijn er vijf hutovernachtingen. Houd er echter wel rekening mee dat wanneer een hut vol is er voor een tent gezorgd wordt en je op de wachtlijst komt voor de desbetreffende hut. De afstand die je aflegt tijdens deze trekking Laugavegur is 55 kilometer. Hierbij wandel je ongeveer vier tot zes uur per dag, buiten de reisdagen.

800 JAAR OUDE LAVAVELD

Deze trekking ligt in het zuiden van IJsland. Met de bus, vertrek om 7:00 uur, vanuit Reykjavík ben je binnen 5 uur, aan het begin van de trekking in Landmannalaugur. Onderweg maak je aantal tussenstops om reizigers op te pikken. Je komt dus vroeg in de middag aan en dat geeft je de ruimte om het gebied rond de hut te verkennen. Maak een rondwandeling door het 800 jaar oude lavaveld met als afsluiting een bad te nemen in het warme badje voor de hut dat nog steeds wordt verwarmd door het lavaveld.

Bij deze trektocht word je bagage niet vervoerd. Je loopt dus zelf met je rugzak. Daarnaast is het handig om over een goede conditie te beschikken en enige wandelervaring te hebben voor alle wandelingen. Om de wandeling te maken moet je er rekening mee houden dat de wandelpakketten alleen dagelijks van 16 juni t/m 5 september mogelijk zijn. Wil je liever dat je bagage wordt vervoert, dan kun je beter kiezen voor de optie van bagagevervoer.

Verlengen? Deze wandelreis kun je met één dag verlengen. Kijk hiervoor naar de individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls' voor meer informatie.

LANGER OP IJSLAND BLIJVEN

wil je liever langer op IJsland blijven en bijvoorbeeld een autorondreis of camperrondreis er aan vastplakken, vliegtickets of de overtocht met eigenvervoer met de veerboot Smyril Line boeken? Dat doen we dagelijks en kunnen we je prima mee helpen en in adviseren.

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo is groot, dus snel boeken is gewenst.

 

DAGPROGRAMMA

Dag 1: overnachting in Guesthouse, down town Reykjavík | ontvangst Paket 1*

Dag 2: lijnbus Reykjavík-Landmannalaugar (v. 07:00 BSI); de middag is vrij te besteden in en rond Landmannalaugar (warme beek!)

Dag 3: voettocht Landmannalaugar-Hrafntinnusker (12 km)

Dag 4: voettocht Hrafntinnusker-Álftavatn (13 km)

Dag 5: voettocht Álftavatn-Emstrur (15 km)

Dag 6: voettocht Emstrur-Þórsmörk (15 km);  Þórsmörk is een mooi berggebied met woeste rivieren en veel diep ingesneden dalen met IJslands bos | ontvangst Paket 2**

Dag 7: lijnbus naar Reykjavík (v. 15:15 Langidalur)

*(4 x diner,  5 x lunch en 4 x ontbijt)
**(1 x diner, 1 x lunch, 1 x ontbijt)

INBEGREPEN IN DEZE WANDELREIS IJSLAND:

 • 1 overnachting in Guesthouse in down-town Reykjavík op 2-persoonskamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt
 • 5 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak. Wanneer er een hut vol is, wordt er gezorgd voor een tent en kom je op de wachtlijst voor de desbetreffende hut te staan
 • voor de hele tocht een trekkingpakket (5x ontbijt, 6x lunch, 5x diner)
 • aflevering pakket 1 (4x ontbijt, 5x lunch en 4x diner) en vouchers bij accommodatie in Reykjavík
 • aflevering pakket 2 (1x ontbijt, 1x lunch en 1x diner) in Þórkmörk
 • transfer van Reykjavík naar het beginpunt (Landmannalaugar) (v. 07:00 BSI)
 • transfer van Þórksmörk terug naar Reykjavík (v. 15:15 Langidalur)
 • wandelkaart
 • eenvoudige maar goede routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • Optioneel: bagagevervoer (€430 per persoon). Voor meer informatie, zie tabblad 'Opties'

Vertrekdata 2023

Vanaf 16 juni tot en met 5 september, dagelijks vertrek.

Voor dezelfde wandeltocht in groepsverband kun je bij de vertrekdata van de ‘3 daagse Laugavegur groepswandelreis’ en de '4-daagse Laugavegur groepswandelreis' kijken.

De prijs voor deze individuele wandelreis Laugavegur is € 1.348 per persoon, op basis van een 2-persoonskamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt in Reykjavík.

Toeslag voor 1-persoonskamer in Reykjavík is € 79.

Extra nacht in Guesthouse in Reykjavík (voor of na de trekking):

 • 2-persoonskamer (twin/double), gedeelde douche/toilet inclusief ontbijt € 156 pp
 • 1-persoonkamer, eigen douche/toilet inclusief ontbijt € 231 pp

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPTIES

Optioneel Bagagevervoer (vertrekt op zaterdag van 22-6 t/m 24-8) € 430 pp

Laugavegur in tent & bagagevervoer (vertrek op zaterdag van 22-6 t/m 24-8) € 1.444 pp

LAUGAVEGUR IN TENT & BAGAGEVERVOER

(iedere zaterdag vertrek vanuit Reykjavík van 24 juni t/m 26 augustus 2023)
Voor de ultieme wandelervaring op IJsland kun je ervoor kiezen om in een tent te overnachten in plaats van in de hutten. Dan wordt al je bagage vervoerd naar de volgende hut of kampeerplaats. Voor de wandelreis in eigen tent geldt ook de vertrekdag op zaterdag vanuit Reykjavík en is de eerste vervoersdag zondag van Landmannalaugar naar Hrafntinusker. De prijs voor deze wandelreis in eigen tent is: € 1.444 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Toeslag voor 1-persoonskamer in Reykjavík is € 116.

OPTIONEEL: BAGAGEVERVOER OP DE LAUGAVEGUR

(iedere zaterdag vertrek vanuit Reykjavík van 22 juni t/m 24 augustus 2024)

Tijdens deze wandeltocht is het mogelijk om de bagage in de ochtend bij de hut achter te laten. Vervolgens wordt je bagage naar de volgende hut vervoerd en dat gedurende de hele wandelreis. Wanneer de boeking bestaat uit meerdere personen dient iedereen deze service te boeken. Je vertrekt op een zaterdag vanuit Reykjavík en de eerste bagage vervoersdag is dan op zondag van Landmannalaugar naar Hrafntinusker. De prijs voor de service is: € 430 per persoon.

Ben je op zoek naar een grotere uitdaging of wil je gewoon verlengen? Bekijk dan ook eens deze mogelijkheid.

Als je geen hoogtevrees hebt en je wilt inderdaad graag langer wandelen, dan is de individuele wandelreis ‘Laugavegur & Fimmvörðuháls‘ misschien wel wat voor jou. Heb je vragen, laat het ons gewoon even weten. We vertellen je er graag meer over.

De reis heeft  9 dagen / 8 overnachtingen (waarvan 6 wandeldagen)

Overnachtingen:

 • Reykjavík
 • Landmannalaugar
 • Hrafntinnusker
 • Álftavatn
 • Emstrur
 • Langidalur
 • Fimmvörduháls
 • Skogar

 

IMPRESSIES

- 7-daagse individuele wandelreis 'Laugavegur' met 5 wandeldagen-