Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 1.655 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

LAUGAVEGUR & FIMMVÖRÐUHALS

IJsland | jun-sep | 9 dagen |  indv reis

The Iceland Trail gaat door de extreme landschappen van IJsland. Je wandelt de laugavegur van Landmannalaugar helemaal naar Skógar. Je slaapt onder andere in de hut van Fimmvörðuháls vlakbij de kraters Magni & Moði die in april 2009 zijn uitgebarsten en een groot deel van het vliegverkeer hebben lam gelegd op IJsland.
Onderweg kom je namelijk langs kokend hete bronnen en kolkende watervallen en wandel je door ruige lavalandschappen met bizarre lavaformaties. Door deze wandeltocht ervaar je het typerend IJslandse landschap van lava!

THE ICELAND TRAIL; LANDMANNALAUGAR - ÞÓRSMÖRK - SKÓGAR

The Iceland Trail gaat door het zuidelijke deel van het land en is een verlenging van de individuele wandelreis Laugavegur. Echter wandel je tijdens deze wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls één dag langer. Over de hoge pas Fimmvörðuháls wandel je tijdens deze tocht door naar Skógar, aan de ringweg. Als je hoogtevrees hebt moet je deze verlenging van de wandeltocht misschien overwegen om het niet te doen. Er zitten 2 stukken van ieder ongeveer 100 meter lang die maar 1,5 meter breed zijn. Aan beide kanten gaat het zo'n 40 meter schuin stijl naar beneden. Voor degene die het wel aandurven is The Iceland Trail een sensationele tocht!

Wandel door de prachtige landschappen van IJsland, van lavavelden, warmwaterbronnen, zandvlaktes, schitterende uitzichten, gletsjerrivieren, diepe canyons en zelfs een IJslands bos. Neem zeker wandelstokken, watersandalen of teva’s en een sporthanddoek mee tijdens de wandeltocht. Je hebt namelijk ook een flink aantal rivierdoorsteken gedurende deze wandelreis.

DETAILS VAN DEZE INDIVIDUELE WANDELTOCHT OP IJSLAND

In totaal duurt The Iceland Trail negen dagen en met zes hutovernachtingen. Er zijn zes echte wandeldagen en in deze dagen loop je een afstand van zo’n 80 kilometer. Op dag 3 tot en met 8 wandel je ongeveer vier tot zes uur per dag met een rugzak die je mee moet dragen. Let erop dat je een goede conditie hebt en wandelervaring voordat je de wandelreis boekt. Ook zijn de wandelpakketten slechts dagelijks mogelijk van 16 juni tot en met 5 september.

Wil je liever langer op IJsland blijven en bijvoorbeeld een autorondreis of camperrondreis er aan vastplakken, vliegtickets of de overtocht met eigenvervoer met de veerboot Smyril Line boeken? Dat doen we dagelijks en kunnen we je prima mee helpen en in adviseren.

Tip: De periode is voor The Iceland Trail is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

Dag 1: overnachting in Guesthouse, down town Reykjavík | ontvangst Paket 1*

Dag 2: lijnbus (v. 07:00 BSI) Reykjavík-Landmannalaugar;
’s middags vrij te besteden in en rond Landmannalaugar (warme beek!)

Dag 3: voettocht Landmannalaugar-Hrafntinnusker (12 km)

Dag 4: voettocht Hrafntinnusker-Álftavatn (13 km)

Dag 5: voettocht Álftavatn-Emstrur (15 km)

Dag 6: voettocht Emstrur-Þórsmörk (15 km);
Þórsmörk is een prachtig berggebied met woeste rivieren en veel diep ingesneden dalen met echt IJslands bos | ontvangst Paket 2**

Dag 7: voettocht Þórsmörk-Fimmvörðuháls (12-13 km)

Dag 8: voettocht Fimmvörðuháls-Skógar (12-13 km)

Dag 9: lijnbus naar Reykjavík  (v. 10:15 Skógar)

*(4 x diner, 5 x lunch, 4 x ontbijt)
** (2 x diner, 2 x lunch, 2 x ontbijt)

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 1 overnachting in Guesthouse in down town Reykjavík op twin kamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt
 • 6 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als er een hut vol is, wordt er voor een tent gezorgd en kom je op de wachtlijst voor de betreffende hut te staan
 • 1 overnachting in Skógar op twin kamer met gedeelde douche en toilet, inclusief ontbijt
 • trekkingpakket voor de hele tocht (6x ontbijt, 7x lunch, 6x diner)
 • aflevering Paket 1 in Reykjavík (4 x Diner, 5 x Lunch & 4 x Ontbijt) en vouchers bij accommodatie in Reykjavik (inclusief in pakket)
 • Aflevering Pakket 2 in þórsmörk (2 x Diner, 2 x Lunch, 2 x Ontbijt)
 • transfer (dag 2) per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt (Landmannalaugar) en transfer (dag 9) van het eindpunt (Skógar) terug naar Reykjavík
 • wandelkaart
 • eenvoudige maar goede routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • helaas is er bij deze reis géén optie voor bagagevervoer

Vanaf 16 juni tot en met 5 september 2024, dagelijks vertrek

De prijs voor deze individuele wandelreis Laugavegur & Fimmvörðuháls is € 1.655 per persoon, op basis van een 2-persoonskamer (twin) in Reykjavík en Skógar met gedeelde faciliteiten, inclusief ontbijt.

Toeslag voor 1-persoonskamer in Reykjavík en Skógar is € 195.

TIP: Kijk ook eens naar de 7-daagse Laugavegur Wandelreis met 4 actieve wandeldagen.

 

IMPRESSIES

-7-daagse individuele wandelreis 'Laugavegur & Fimmvörðuháls'-