Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 1.923 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

Wandelavontuur in de Westfjorden

IJsland | jun - sep | 6 dagen |  groepsreis

Over deze wandelreis in de Westfjorden

Hornstrandir Nature Reserve is een magische plek van ongerepte, geïsoleerde schoonheid en wilde dieren. De enige manier om Hornstrandir te bereiken is per veerboot vanuit Ísafjörður. Je kunt er zeker van zijn dat deze 6-daagse wandelreis in de Westfjorden je versteld zal doen staan.

De route

Tot het midden van de 20e eeuw werd Hornstrandir bevolkt door de meest taaie IJslandse vissers en ambachtslieden. Velen van hen verdienden hun brood met het maken van schepen voor het oversteken van de Noord-Atlantische Oceaan. Hornstrandir heeft inmiddels geen permanente bewoners meer, maar de verlaten huizen en werkplaatsen liggen verlaten en verspreid over het gebied, diep verscholen in de fjorden en valleien. Een wandelreis door het Hornstrandir Nature Reserve is machtig, mysterieus en onvergetelijk!

Deze wandelreis in de Westfjorden wordt uitgevoerd door een lokale wandelorganisatie in Ísafjörður, die het gebied op hun duimpje kennen en je alles kunnen vertellen over de geschiedenis van dit unieke gebied.

Goed om te weten: de reis is volledig zelfvoorzienend, je draagt alles op je rug, kampeert in de wildernis en bereid – samen met de groep – je eigen eten. Wandelavontuur in de Westfjorden is een echte wilderniservaring!

Dag 1: Reykjavík – Ísafjörður – Aðalvík – bijeenkomst voor vertrek

Afstand: 11 km

Je ontmoet je groep op de Aðalstræti (hoofdstraat in het centrum) in Reykjavík, de dag voor vertrek om 17:00 uur, waar eventuele vragen beantwoord worden, en de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de tocht.

De volgende dag vaar je om 09.00 uur met ferry Bjarmi de haven uit. Na een boottocht van ongeveer 2 uur laat je de moderne wereld achter je en land je in een wonderland van rustgevende beekjes en gefluister van golven op het strand. De wandeling start in Hesteyri en gaat over de bergpas van Hesteyrarskarð. Vanaf daar daal je af naar zeeniveau.

Overnachting in Látrar.

Dag 2: Aðalvík – Fljótavík

Afstand: 18 km

Vanuit Aðalvík maak je een kleine omweg naar de top van de berg Straumnesfjall om een verlaten radarstation te verkennen dat in 1953 door het Amerikaanse leger werd gebouwd. De Amerikanen kwamen er al snel achter dat dit een behoorlijk ruige plek was om te leven – en dus verlieten ze het station in 1960. Misschien hadden ze er ook genoeg van dat vijanden nooit kwamen opdagen?

Hierna wandel je door naar Fljótavík. Om op de plaats van bestemming te komen, steek je de rivier Atlastadaós over, wat lastig kan zijn omdat de rivier gevoelig is voor getijden. Met eb steek je over, en overnacht je in Atlastaðir.

Dag 3: Fljótavík – Hlöðuvík

Afstand: 18 km

Je begint de dag met een wandeling langs de groene oevers van het Fljotsvatn meer. Het meer is prachtig en de bergketen aan onze linkerkant indrukwekkend. Vandaag steek je een paar bergpassen over om uiteindelijk de volgende bestemming, Hlöðuvík, te bereiken.

Optioneel: maak een avondwandeling naar Haelavik.

Overnachting in Budir.

Dag 4: Hlöðuvík – Hornvík

Afstand: 12 km

Vandaag beklim je een steile helling naar de bergkam Skalakambur. Je volgt hier een route die is gemarkeerd met cairns naar de steile bergpas Atlaskard (327 m). Je wandelt langs de berg Kollur en loopt vanuit hier naar Höfn in Hornvík, het hart van het Hornstrandir Nature Reserve.

Dit is een plek van magische en dramatische natuurlijke schoonheid. Het kamp wordt hier opgeslagen voor twee nachten, zodat je alle tijd hebt om deze ontzagwekkende plek in je op te nemen.

Dag 5: Hornvík – Hornbjarg – Hornvík

Afstand: 16 km

De schoonheid van Hornvík is ongeëvenaard. Het wordt omringd door twee van de grootste vogelkliffen van IJsland. Net als het hele Hornstrandir gebied, ligt Hornvík erg afgelegen en is het alleen per boot of te voet bereikbaar. Je wandelt naar de puntige kliffen waar duizenden vogels te zien zijn. Een plek waar je je als mens al snel klein en kwetsbaar voelt en een hoogtepunt voor veel reizigers.

Aan het eind van de dag ga je terug naar Hornvík waar je overnacht.

Dag 6: Hornvík – Veiðileysufjörður – Ísafjörður – boottocht van Veidileysa naar Ísafjörður

Afstand: 11 km

Vandaag pak je je tent en spullen in en ga je een laatste dag op pad. Je steekt de bergpas over om bij de Veiðileysufjörður fjord te komen. Nadat je de bergketen bent overgestoken daal je weer af naar de kust en volg je het strand tot je in Meleyri aankomt. Daar word je opgepikt door een boot die je naar Ísafjörður brengt en ga je terug naar de bewoonde wereld na bijna een week in de wildernis te hebben doorgebracht.

Kun je een frisse douche gebruiken, bezoek dan het zwembad van Ísafjörður. Je kunt er ook nog even op uit gaan, wat eten of ontspannen terwijl je nagenieten van je zojuist wandeling.

*Houd er rekening mee dat binnenlandse vluchten niet zijn inbegrepen. Binnenlandse vluchten kunnen worden geregeld voor 39.900 ISK voor beide reizen of 19.950 ISK voor een enkele reis.

*Diegenen die terugvliegen naar Reykjavik kunnen de volgende ochtend of later een vlucht nemen.

*Houd er rekening mee dat het minimum aantal deelnemers: 4 personen. Maximum aantal deelnemers: 8 personen per gids. Als er minder dan 4 personen in je groep zijn, neem dan contact met ons op om te zien of er een groep is waarbij je je kunt aansluiten.

 • Boottocht in het natuurreservaat
 • Alle maaltijden behalve ontbijt op dag 1 en diner op dag 6
 • Tenten, kookgerei etc.
 • Gids
 • Vervoer van en naar de luchthaven van Ísafjörður
 • Thermo ondergoed, minstens twee sets shirts
 • Wollen of fleece thermische tussenlaag
 • Waterdichte en ademende broek en jas voor wandelingen aan land
 • Wollen/fleece muts en handschoenen
 • 2 tot 3 paar dikke wollen/synthetische sokken
 • Waterdichte wandelschoenen met hoge enkels
 • Slaapzak van rond de 0°C is voldoende
 • Licht opblaasbaar slaapmatras
 • Donkere zonnebril
 • Zonnebrandcrème / after sun crème
 • Rugzak van ongeveer 50-70L voor al je persoonlijke spullen
 • Een kleine verrekijker is leuk om mee te nemen om wilde dieren te bekijken
 • Persoonlijke medische kit en persoonlijke medicijnen
 • Waterfles... en vergeet je camera niet!