Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 1.175 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

3 dagen wandelen in de Westfjorden

IJsland | jun - aug | 3 dagen |  groepsreis

Over wandelen in de Westfjorden

Onze wandelreis ‘3 dagen wandelen in de Westfjorden’ neemt je mee op wandelavontuur naar het Hornstrandir Nature Reserve; een afgelegen plek in de Westfjorden met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid. Je wandelt over ruige bergpaden, langs steile kliffen vol vogels en verlaten dorpjes die ooit bewoond werden door dappere zielen die aan de rand van de poolcirkel leefden. Hornstrandir is een ongerept wandelparadijs dat zijn weerga niet kent. Een absolute must voor wandel- en natuurliefhebbers.

De route

Wandelen in de Westfjorden wordt begeleid door ervaren gidsen. Ze zullen je wijzen op overvliegende vogels, speelse zeehonden die tussen de golven duiken, ongrijpbare poolvossen die op de Arctische toendra spelen of misschien zelfs een walvis die de diepte in duikt. Ook leer je meer over de fascinerende geschiedenis van Hornstrandir, dat bewoond was tot vlak na de Tweede Wereldoorlog.

Je brengt de nachten door in een comfortabel basiskamp in een ruime 2-persoonstent waar je je eigen bed hebt. Geniet van heerlijke IJslandse lekkernijen bij het licht van de middernachtzon. De tocht wordt gemaakt in een kleine groep met gelijkgestemde reizigers.

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelreis in de ongerepte Arctische wildernis, dan is dit de perfecte wandeltocht voor jou.

Dag 1: Múli

Afstand: 12 km

Hoogte: Stijgen en dalen

Hoogte waarde: 400 m

Ongeveer een uur voor vertrek ontmoet je de groep op de Aðalstræti (de hoofdstraat in het centrum). Samen nemen jullie de tour in detail door en worden eventuele vragen beantwoord. Daarna nemen jullie in de haven van Ísafjörður de veerboot naar Hornstrandir.

Let op: deze wandelreis heeft meerdere vertrekdagen en twee verschillende vertrektijden. De donderdagtour vertrekt om 9:00 uur en de maandag/zaterdagtour vertrekt om 10:00 uur.

De veertocht duurt ongeveer 2-3 uur, afhankelijk van het weer en de tijd van het jaar en brengt je langs sprankelende blauwe fjorden, machtige bergen en ruige kliffen. Ook kun je een aantal bijzondere zeedieren zien, waaronder walvissen, dolfijnen en zeehonden – dus zorg ervoor dat je een camera meeneemt. Je gids zal je ook wijzen op de plek waar ‘de IJslanders’ vroeger woonden, en zal je alles vertellen over hoe het leven aan de rand van de wereld eruit zag.

Je komt aan in de baai van Hornvík en reist richting de vogelkliffen van Hornbjarg – langs de punt van Horn, met een prachtig uitzicht over de hele baai. Je gaat verder de met gras begroeide heuvel op en wandelt langs de rand van de kliffen die naar Mt. Miðfell leiden – hier beklim je een steile helling. Mocht je dit spannend vinden, dan zal de gids je hier helpen.

De volgende stop is de ruige Miðdalur vallei – een dramatische plek omringd door steile kliffen. Vroeger klommen de bewoners van het eiland naar beneden om de eieren te rapen van de vele vogels die hier nestelden. Een goed voorbeeld van hoe moeilijk het leven kon zijn in deze barre omgeving.

We gaan verder naar het Miðdalur meer – een blauwe oase, waar wilde zwanen en drieteenmeeuwen hun kuikens grootbrengen. De route brengt je vervolgens naar de bergkam van Múli en de top van de Kálfatindar Peak (535m) – waar de hele noordkust van IJsland in al zijn glorie te zien is, inclusief de witgetipte Drangajökull gletsjer, charmante fjorden en spectaculaire kliffen.

Tegen de tijd is iedereen toe aan een pauze, dus dalen we de kliffen af naar ons basiskamp om te genieten van een traditioneel IJslands diner in het licht van de poolzon – en wat welverdiende rust.

Dag 2: Hornvík

Afstand: 13 km

Hoogte: Stijgen en dalen

Hoogte: 500 m

Je begint de dag met een traditioneel IJslands ontbijt, waarna je de Kýrskard pas beklimt – bevolkt door kleurrijke arctische bloemen. Onderaan de pas ligt de vuurtoren Látravík, waar wordt gepauzeerd voor een picknicklunch met uitzicht op dramatische rotssculpturen die als zuilen uit de diepblauwe zee oprijzen. Het pad gaat verder langs een aantal enorme kliffen en de meanderende Almenningar pas, die over de rand van de kliffen wankelt, en neerkijkt op de witgekuifde golven van de Atlantische Oceaan – golven die een eeuwige strijd met de rotsen beneden voeren. De volgende stop is de Innstidalur-vallei, waar je opnieuw een prachtig uitzicht hebt over de hele baai van Hornvík.

De laatste stop van de dag is de Drífandi waterval, waar een cilindrische stroom zich over de met mos bedekte kliffen in de diepblauwe zee stort. De locatie van de waterval heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd. Het is namelijk voorgekomen voor dat ijsberen, die vanaf de oostkust van Groenland oversteken, op het eiland stranden. Je gids zal over deze legendarische waarnemingen vertellen. Daarna ga je terug naar het kamp voor een stevige IJslandse maaltijd en rust.

Dag 3: Ísafjörður

Afstand: 11 km

Hoogte: Stijgen en dalen

Hoogte: 550 m

Je laatste ochtend kun je naar eigen wens invullen; pak nog wat rust in het kamp of ga zelf op ontdekkingstocht. Na de lunch verlaat je het kamp en reis je in de richting de Veiðileysufjörður fjord, waar je naar de top van de Hafnarskarð pas klimt voor een panoramisch uitzicht over het zuiden van de Westfjorden. Langs de pas ligt vaak sneeuw, glinsterend in de midzomerzon – een betoverend tafereel dat zeer fotogeniek is. Na drie dagen plezier aan de rand van de poolcirkel markeert dit hoogtepunt het einde van je wandelavontuur in de Westfjorden. Je daalt weer af naar de fjord en neemt de veerboot terug naar Ísafjörður tussen 18-19:00 uur.

Let op: vertrek je op donderdag, dan wordt de reis omgekeerd uitgevoerd – beginnend met een wandeling naar Hornvik Bay vanaf Veiðileysufjörður fjord en vanaf daar verder.

 • Boottocht van en naar natuurreservaat Hornstrandir
 • Traditionele IJslandse maaltijden
 • Accommodatie in opgemaakte tenten
 • Professionele wandelgids
 • Een warme en ademende basislaag (met lange mouwen)
 • Een isolerende fleece of thermolaag
 • Een waterafstotende, sneldrogende en duurzame buitenlaag
 • Water- en winddichte regenkleding
 • Hoge wandelschoenen
 • Een muts en handschoenen
 • Persoonlijke ehbo-spullen
 • Zonnebril
 • Een waterfles
 • Een verrekijker om wilde dieren te bekijken (optioneel)
 • Een camera met extra batterijen (optioneel)