Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: P.P.

Niveau:

  • Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

SUNSHINE COAST TRAIL

Canada | mei-sept | 5 dagen |  groepsreis

EEN WANDELVAKANTIE IN CANADA IS EEN BELEVENIS

Deze 5-daagse reis heeft een 3-daagse trekking gaat dwars door oeroude bossen, langs meren en over zee. Tijdens het wandelen kan het zomaar zijn dat je beren, poema's en wolven tegenkomen. Gedurende de trekking overnacht je in een 2-persoons tent en je wandelt met je eigen bagage. Bij aankomst staat een trekkingspakket voor je klaar. De trektocht gaat langs verschillende hutten op de Sunshine Coast Trail (deze hutten kunnen niet gereserveerd worden). De tenten worden dichtbij de hutten geplaatst en je kan gebruik maken van de faciliteiten van de hut. Mocht er plek zijn in de hut, dan word er in de hut overnacht.

Tijdens deze 3-daagse trektocht maak je kennis met het ruige Westen van British Columbia, wandel je door de parken van de First Nations en geniet je van de schitterende natuur.

De wandeltocht kan worden gelopen van mei tot en met september onder begeleiding van een gids (vanaf 2 personen). Om vanuit Vancouver naar het beginpunt van deze wandelreis te komen, met een eigen auto, busservice of vliegtuig. Hier helpen wij je graag mee.

Uitbreiding van de reis:

Het is mogelijk om deze wandelreis uit te breiden met een 2-daagse kajaktocht. Deze kajaktocht begint op dag 5 vanuit Sarah Point. Vanuit Sarah Point ga je met de kajak via de Copeland Island terug naar Lund.

 

Dag 1:
Vandaag reis je vanuit Vancouver naar het beginpunt van de meerdaagse wandeling; Lund. Afhankelijk voor welke vervoersopties je hebt gekozen, heb je in de middag de optie om Lund te gaan ontdekken. Je overnacht in een guesthouse in de omgeving van Lund, waar je ook de mogelijkheid hebt om spullen achter te laten die niet meer gaan tijdens de wandeling.

Dag 2:
In de ochtend krijg je een korte introductie, voordat je begint aan de langste huttentocht van Canada, de Sunshine Coast Trail. Het eerste deel van de wandeling van vandaag brengt je diep het achterland in van de Tla'Amin (first nations) en kom je langs Little- en Big Sliammon Lake. Je hebt onderweg genoeg tijd om te genieten van de omgeving waardoor je loopt. Zo kom je onder andere langs de Appleton Canyon, waar afhankelijk van het seizoen, meer of minder water door de trapsgewijze watervallen stroomt. Nadat je de brug van een beekje oversteekt, loop je tussen de bomen die vaak honderden jaren oud zijn en zeker 40 meter hoog. Op een warme zomerdag ga je samen met de groep opzoek naar een poel die verkoeling kan bieden. Hierna is het nog maar een paar kilometer naar het einddoel van vandaag; Rieveleys Pond Hut. (11,3 km)

Dag 3:
Als het ontbijt op is en de rugzakken zijn weer ingepakt is het tijd om op pad te gaan. De wandeling gaat eerst richting Gibraltar Bluff, hier heb je zicht op de Salish Sea met Savary Island en Vanvouver Island. Vervolgens gaat de wandeling verder in de richting van de Toquenatch Valley en Creek, ook dit ligt diep in het 'heartland' van de Tla'Amin (first nations). De Toquenatch Creek mondt uiteindelijk uit in de Okeover Inlet. Ben je hier in september dan beginnen de zalmen met het laatste deel van de ultieme 'Circle of Life', ze zwemmen namelijk vanuit Okeover Inlet de creek op om daar te paaien en ook uiteindelijk te sterven. Voor de wandeling volg je de westzijde van de Okeover Inlet en begin je aan de laatste klim van vandaag. Je krijgt hier weer meer vergezichten, met het uitzicht bij Manzanitta Hut, als letterlijk hoogtepunt van de dag. (18,3 km)

Dag 4:
Vandaag is het de laatste dag van een deze bijzondere wandeling. Het eerste deel van de wandeling gaat richting het Wednesday Lake. Bij 'The Knob' kun je nog een laatste blijk werpen op de Okeover Inlet en wanneer je eenmaal Feather Cove bereikt, maak je kennis met de Desolation Sound. Als je geluk hebt kan het zijn dat je wordt opgewacht door een zeehond. Voordat de wandeling verder gaat naar Sarah Point, word er een stop gemaakt bij de Desolation Bluff. Hier hebt je een schitterend uitzicht over de Sound. Het eindpunt van vandaag en het eindpunt van deze meerdaagse wandeling is Feather Cove. (16 km)

Dag 5:
Je wordt opgehaald met de watertaxi die je weer naar Lund brengt. Vanuit Lund ga je weer met eigen vervoer terug naar Vancouver of je gaat verder met je camper- of autorondreis door het westen van canada.

INBEGREPEN:

  • Eerste nacht en laatste nacht in een guesthouse (+ontbijt)
  • Alle kampeer- en kajakmaterialen (indien je gaat kajakken)
  • Alle maaltijden tijdens de tocht
  • Backcountry Camping Permits
  • Gecertificeerde Nederlands of Engels sprekende gids

NIET INBEGREPEN:

De tocht kun je lopen van mei tot en met september

De prijs voor deze 4-daagse 'Sunshine Coast Trail' is vanaf € .... per persoon.

Het is mogelijk om deze 3-daagse trekking verder uit te breiden met een 2-daagse kajaktocht. Deze kajaktocht begint op dag 5 vanuit Sarah Point.

Dag 5:
Na het ontbijt zullen de wandelschoenen worden ingewisseld voor waterschoenen. Vanuit Feather Cove kajak je naar de Copeland Islands en ontdek je Canada vanaf het water. De Copeland Islands is een eilandengroep die al duizenden jaren wordt bezocht door de first nations van de streek. In het tij laag dan zal je ontelbare zeesterren zin. Vandaag kampeer je op een van de eilandjes en zwemmen en snorkelen behoren tot de mogelijkheden.

Dag 6:
Vandaag is de laatste kajak dagtocht. De tocht van vandaag gaat langs weelderig begroeide eilandjes en de smallere doorgangen van de Copeland Islands, je gaat onder andere op zoek naar de favoriete plekjes van de Harbour Seals en de Bald Eagles. Na de lunch kajak je verder naar de haven van Lund. In de avond verblijf je in het guesthouse waar je de eerste nacht ook bent verbleven.

Dag 7:
Na het ontbijt ga je weer terug naar Vancouver. Of je gaat verder met je camper- of autorondreis door het westen van canada.

 

IMPRESSIES

-3-daagse groepswandelreis 'Laugavegur'-