Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 671 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

WANDELEN DOOR ZUID-GROENLAND

Groenland | jun-sept | 8 dagen |  indv reis

WANDELEN LANGS GLETSJERS, GROENE BERGHELLINGEN EN MET IJS GEVULDE FJORDEN

Tijdens deze 8-daagse wandelreis in Zuid-Groenland kom je langs alle wandelhoogtepunten van het Narsarsuaq-gebied. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van Groenlanders die in nederzettingen en op geïsoleerde boerderijen leven. Je overnacht in schapenboerderijen en in twee verschillende dorpen. Deze dorpen zijn ideaal als startpunt van verschillende wandeltochten. Tijdens deze wandeltochten heb je schitterend uitzicht op de gletsjers, groene berghellingen en met ijs gevulde fjorden. De laatste twee nachten zijn in Igaliku, waar je slaapt in het Igaliku Country Hotel.

 

Dag 1: Aankomst Narsarsuaq
Aankomst in Narsarsuaq. Als je tijd hebt kan je in de middag een korte wandeling maken naar het uitkijkpunt Signal Hill (ongeveer 1 uur). Op de top heb je een prachtig uitzicht op een gletsjer. Je verblijft 3 nachten in Narsarsuaq.

Dag 2: Narsarsuaq gletsjer
Op de tweede dag maak je een dagwandeling naar de Narsarsuaq gletsjer, dit is een onderdeel van de ijskap die slechts 8 km van Narsarsuaq ligt. Onderweg kom je langs de Flower Valley, hierna klim je zo'n 300 meter omhoog naar een plateau. Op dit plateau heb je mooi uitzicht op de gletsjer. Vanaf dit punt is het ongeveer een half uur wandelen, bergafwaarts naar de gletsjer. Het is mogelijk om het ijs van de gletsjer aan te raken. Om weer terug in Narsarsuaq te komen, volg je dezelfde route.

Dag 3: Qassiarsuk
Vandaag maak je een boottocht van Narsarsuaq naar Qassiarsuk. Deze kleine plaats staat ook wel bekend als Brattahlíð. Dit is de plek waar in 982 Eric de Rode zich vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven en zijn terug te vinden in het openluchtmuseum van Brattahlíð. Vanuit Qassiarsuk kan je een dagwandeling maken naar de schapenboerderij in Tasiusaq die gelegen is aan het Sermilik Fjord. De wandeling gaat over een grindweg en is relatief makkelijk. De landschappen tijdens de wandeling zijn prachtig, denk aan kleine blauwe meren en let vooral goed op, het kan zomaar zijn dat er een zeearend boven je uit vliegt. Volg vanuit Tasiusaq het schapenspoor naar de naburige boerderij in Nunataaq. De wandeling is schitterend en komt langs de Tasiusaq-inham die vaak gevuld is met kleine ijsschotsen. Vanuit Nunataaq neem je een grindweg terug naar Qassiarsuk. De wandeling is in totaal 20 km.

Dag 4: Narsarsuaq – Sillisit
Op de vierde dag staat er een boottocht van Narsarsuaq naar Qassiarsuk. Hierna maak je een wandeling naar de schapenboerderij in Sillisit. De afstand van de wandeling is 15 km. Je bagage wordt per auto/boot vervoerd.
Sillit ligt tegenover het schitterende Qooroq ijsfjord. Je overnacht twee nachten op de boerderij in Sillisit. Sillisit is een idyllische plek voor een overnachting in de wildernis die zich combineert met de gastvrijheid van de Groenlandse boerenfamilie waar je overnacht. Op de boerderij is het mogelijk om een diner te kopen (niet inbegrepen en moet vooraf besteld worden).

Dag 5: Sillisit
De omgeving van Sillisit biedt verschillende wandelmogelijkheden. Is het mooi weer dan kan je naar de top van de Naajat wandelen (ongeveer 590 meter). Op de top heb je een schitterend uitzicht over de omgeving. Een andere mogelijkheid om te wandelen is over een grindweg naar de Sermilik Fjord (ongeveer 9 km). Het Sermilik Fjord is vaak gevuld met ijsbergen van de verschillende gletsjers. Sillisit is ook de perfecte locatie om te ontspannen en om alle indrukken van de afgelopen dagen rustig op je in te laten komen.

Dag 6: Sillisit – Igaliku
Vandaag vaar je vanaf Sillisit naar Itilleq. Na de boottocht maak je een 4 km lange wandeling die je over een schilderachtige onverharde landweg richting Igaliku gaat. Het dorp Igaliku word bestempeld als een van de mooiste dorpen van Groenland. Dit komt onder andere door de kleurrijke huizen die aan het fjord gelegen zijn en de monumentale berg Illerfissalik. Je verblijft 2 nachten in Igaliku.

Dag 7: Igaliku
In de periode 1100-1400 was Igaliku ongeveer 300 jaar een Vikkingnederzetting, genaamd Garðar. Er zijn in Igaliku nog veel van deze indrukwekkende ruïnes te zien. Anderes Olsen en zijn Groenlandse vrouw Tuperna verstigden zich in 1782 hier als boeren, en dit was het begin van de meer recente geschiedenis van Igaliku. In de omgeving van Igaliku is een van de beste omgeving voor wandelmogelijkheden in Zuid-Groenland.

Je hebt vandaag twee opties voor het maken van een dagtocht. Zo kan je een dagtocht (17 km) maken die je naar een plateau brengt waar je een mooi uitzicht hebt over het ijsfjord van Qooroq. Deze locatie is een perfecte plek voor een picknick.

De andere optie voor een dagtocht is de populaire dagtocht de 'watervalwandeling' (ongeveer 15 km). Onderweg kom je langs een reeks mooie watervallen, die naar beneden vallen richting het Tunulliarfik Fjord. De wandeling is goed te combineren met een wandeling naar de top van de berg Nuuluk (823 meter). Deze ligt ten zuiden van Igaliku (20-22km).

Een andere populaire dagtocht (ongeveer 15 km) is de ‘watervalwandeling’. Tijdens deze wandeling kom je een reeks aan prachtige watervallen tegen die naar beneden vallen richting het Tunulliarfik Fjord. Deze wandeling kan je combineren met een wandeling naar de top van de berg Nuuluk (823 meter), die ten zuiden van Igaliku (20-22 km) ligt

Dag 8: Vertrek vanuit Narsarsuaq
Vandaag is de laatste dag van de reis, vanaf Itilleq neem je de boot naar Narsarsuaq. De rest van de dag verblijf je in een café of het museum. Vertrek vanuit Narsarsuaq.

INBEGREPEN:

 • 5 nachten in slaapzak-accommodaties (zonder maaltijden)
 • 2 nachten in hotel inclusief ontbijt
 • Alle boot transfers
 • Bagage transport

NIET INBEGREPEN:

 • Vluchten van en naar Groenland
 • Maaltijden
 • Slaapzak moet je zelf meenemen of je kan hem huren tegen een meerprijs
 • Reserveringskosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Vluchten naar Groenland vanaf Denemarken zijn op dinsdag.

Let op! Je hebt 1 nacht van tevoren nodig in Denemarken.

Voor deze reis 8 dagen wandelen door Zuid-Groenland geldt de prijs vanaf € 617 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Graag stellen wij een offerte op inclusief vluchten en benodigde overnachtingen vooraf en na de Groenlandreis.

 

IMPRESSIES

-8 dagen wandelen door Zuid-Groenland-