BUS NAAR LANDMANNALAUGAR DOOR HET HOOGLAND

De wegen door het Hoogland zijn onverharde grindwegen. Het is behoorlijk lastig om je hierover te navigeren. Met de bus naar Landmannalaugur bijvoorbeeld is hier geen uitzondering op. Dagelijks * rijdt er tussen Reykjavík en Skógar / Þórsmörk / Landmannalaugar een bus richting het Hoogland om bijvoorbeeld wandelaars naar dit gebied te brengen.

De bus naar Landmannalaugur rijdt dagelijks tussen 16 juni en 15 september. *Houdt er rekening mee dat de bus na 12 augustus niet meer op dinsdag en woensdag rijdt.

Hiernaast vind je het schema van de Hoogland bus.

Boek je bij ons een wandelpakket, dan zit de bus door het Hoogland hier bij inbegrepen.

Highland Bus 2021
Kjölur bus 2021

BUS VAN REYKJAVÍK NAAR AKUREYRI OVER DE KJÖLUR

Vertrek elke zondag, maandag, woensdag en vrijdag vanaf het BSÍ-busstation in Reykjavík.

De route leidt naar het oosten over Hellisheiði door Hveragerði, Selfoss en Laugarvatn, voordat de bus verder gaat naar het geothermische gebied bij Geysir. Een glimp van de majestueuze Gullfoss-waterval staat op de agenda, voordat de bus naar het noorden rijdt over de Kjölur hooglandweg. De naam Kjölur verwijst naar het plateau tussen de gletsjers Langjökull in het westen en de Hofsjökull in het oosten, op een hoogte van 650 m boven zeeniveau. De eerste stop is bij de berghutten van Kerlingarfjöll. De hooglandweg leidt verder door de ruige

wildernis naar de oase van Hveravellir, een geothermisch gebied met zwemmogelijkheden. Na een korte stop rijdt de bus verder over de hooglandweg langs de waterkrachtcentrale Blönduvirkjun. In de Langidalur-vallei komt de weg samen met Highway 1 en eindigt de tour in Akureyri. De bus rijdt tussen 18 juni en 3 september.

Boek je bij ons een wandelpakket, dan zit de bus door het Hoogland hier bij inbegrepen. Passend bij deze route hebben wij een 5-daagse wandeltocht van Hvítárnes naar Hveravellir.