Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 570 P.P.

Niveau:

 • Omboek- en annuleringsgarantie in coronatijd
 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

WANDELEN BIJ “KJÖLUR”

IJsland | jun-sep | 5 dagen |  indv reis

5-DAAGSE WANDELING DOOR HET BINNENLAND VAN IJSLAND
Een individuele wandelreis op IJsland is de beste manier om het land van vuur en ijs te verkennen. Geniet van de prachtige landschappen, extreme uitersten en schitterende watervallen. De veelzijdigheid van de natuur maakt IJsland tot een geliefde vakantiebestemming. Met name voor wandelaars en avonturiers is IJsland de ultieme bestemming.

Deze individuele wandelreis gaat langs de oude Kjölur route op IJsland, een belangrijke route die door het binnenland van IJsland gaat. Zo loopt deze route van noord naar zuid tussen de Langjökull en de Hofsjökull. Je wandelt door het uitgestrekte binnenland waar je uitzicht hebt op immense gletsjers. Aan het einde van de wandelreis ‘Kjölur’ kan je van een heerlijk warm bad genieten in het hetebronnengebied van Hveravellir.

DEZE WANDELTOCHT IN HET KORT
Op dag 1 ga je vanuit Reykjavík met de lijnbus naar Hvítá waar de wandeltocht begint naar de eerste hut bij Hvítárnes. In totaal loop je op de eerste dag een afstand van 8 kilometer. Op dag 2 wandel je een afstand van zo’n 14 kilometer, dit gaat langs een rivier. Onderweg heb je uitzicht op de enorme gletsjers Hofsjökull en Langjökull.

De vierde dag is heel bijzonder doordat je door een extreem landschap van lavavelden met oude fumarolen en unieke lavaformaties. Fumarolen zijn openingen in de aardkorst waaruit hete gassen ontsnappen. Je eindigt de wandeltocht op deze dag bij het prachtige Hveravellir. Hier zal je vele warme bronnen zien die allemaal een eigen naam hebben. Zo is er een ‘rode bron’ en ook een ‘koningsbron’.

In totaal duurt de wandeltocht ‘Kjölur’ vijf dagen, met vier hutovernachtingen. De afstand die je aflegt is ongeveer 47 kilometer, dit is vier dagen wandelen. Daarbij wandel je vier tot zes uur per dag terwijl je zelf je rugzak meeneemt. Zorg ervoor dat je een goede conditie hebt en ook wandelervaring voordat je aan deze wandelreis begint. Ook is het handig om te weten dat je alleen van 21 juni tot en met 6 september de wandeltochten kunt doen.

TIP: boek snel want het animo is groot, de wandelperiode kort en de hutaccommodatie beperkt!

 

Dag 1: Reykjavík – Hvítá (bus) – Hvítárnes (8 km)

Vanuit Reykjavík vertrek je met de lijnbus naar Hvítá waar je via een wandeltocht richting de eerste hut bij Hvítárnes gaat.

Dag 2: Hvítárnes – Þverbrekknamúli (14 km)

Dag 2 bestaat uit een wandeling langs een gletsjerrivier, met helder weer heb je dan geweldige uitzichten op de gletsjers. Zoals bijvoorbeeld de Langjökull en Hofsjökull gletsjers.

Dag 3: Þverbrekknamúli – Þjófadalir (13 km)

Op dag 3 loop je door het onherbergzame gebied van Þjófadalir of ook wel de ‘dievenvalleien’. Dit onherbergzame gebied ligt ten oosten van de Langjökull-gletsjer en het is hier moeilijk om te beseffen dat hier ooit mensen gewoond hebben.

Dag 4: Þjófadalir – Hveravellir (12 km)

Op de laatste dag begin je tijdens de wandeltocht met een rivierdoorsteek. Daarna loop je weer door een lavaveld met oude fumarolen en geweldige lavaformaties. Je eindigt de wandeling vandaag bij Hveravellir, hier kom je langs verschillende warme bronnen. Daarnaast is er ook een warme beek waar je kunt genieten van een ontspannen bad.

Dag 5: Hveravellir – Reykjavík (bus)

Met de lijnbus ga je terug naar Reykjavík of door naar Akureyri.

INBEGREPEN:
4 overnachtingen in eenvoudige hutten op slaapzaal in eigen slaapzak – let op: als een hut vol is wordt je op de wachtlijst gezet voor de desbetreffende hut en wordt er een tent voor je geregeld

 • trekkingpakket voor de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
 • aflevering pakket en vouchers bij accommodatie in Reykjavík
 • vervoer per lijnbus van Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík óf Akureyri
 • wandelkaart
 • eenvoudige maar goede routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • De nacht vóór en na de trekking in Reykjavík (deze kunnen wij uiteraard voor je regelen)

Vanaf 21 juni tot en met 6 september 2021

 • vertrek zondag - terug donderdag
 • vertrek maandag - terug op zaterdag (vrijdag geen bus terug,  daarom 1 dag verlenging in hut Hverravellir € 75 + voedselpakket € 30)
 • vertrek woensdag - terug zondag
 • vertrek vrijdag - terug dinsdag

Vertrek niet mogelijk: dinsdag, woensdag en zaterdag

Terugreis niet mogelijk: maandag, woensdag en vrijdag

De prijs voor deze individuele wandelreis op IJsland “Kjölur” is €580 per persoon

Eventuele extra nachten bij Hveravellir en extra voorraad in voedselpakket, kunnen wij voor je verzorgen. Kosten extra overnachting € 75 per persoon. Dag extra voedselpakket € 30 per persoon.

 

IMPRESSIES

-'Individuele wandelreis op IJsland "Kjölur"'-