Vragen over deze reis? +31(0) 10 71 444 53

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Prijs

Vanaf: 730 P.P.

Niveau:

 • Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Vrijblijvend informatie aanvragen
Direct boeken
Bekijk foto's

W-TREK TORRES DEL PAINE – PATAGONIË

Chili | nov - mrt | 4 dagen |  indv reis

De W-trek brengt je in 4 dagen langs de schitterende hoogtepunten van het Torres del Paine National Park in Chili. Deze ongeveer 76 km lange meerdaagse-wandeltocht heeft de naam te danken aan de 3 valleien die samen de letter W vormen. De beste periode om deze meerdaagse-wandeltocht te maken is tussen oktober en april. Deze wandeltocht is uitermate geschikt voor de échte natuur- en wandelliefhebbers. Vanuit El Calafate in Argentinië kun je naar Puerto Natales en vanuit daar naar het Torres del Paine National Park.

Torres del Paine is ongerept en beschikt over talloze gletsjers, azuurblauwe meren en inheemse bomen. Bovendien behoort het tot de mooiste wandelgebieden ter wereld. In het park wemelt het van de dieren, zoals guanaco's, flamingo's, nandoes en condors. Het park is voornamelijk bekend vanwege de Torres en Cuernos del Paine (Torens en Horens van Paine) die uit de Patagonische vlakte oprijzen.

De komende dagen trek je het park door en volg je de vaste route genaamd de W-trek, waarbij je overnacht in refugio's op gedeelde slaapzalen. Wat belangrijk is om te weten is dat je deze dagen je eigen rugzak draagt tijdens de trekkingen (een middelgrote rugzak volstaat) en dat goede wandelschoenen een absolute vereiste zijn.

Uitbreiding

De W-trek wandelreis door het Torres del Paine National Park kan je ook uitbreiden door een autorondreis langs de nationale parken van Patagonië te maken. Je komt dan naast het Torres del Paine National Park ook langs andere prachtige nationale parken in het zuiden van Argentinië en Chili.

Dag 1: Puerto Natales – Torres del Paine (19 km, 8/9 uur)

Met de bus ga je van Puerto Natales naar Laguna Amarga. Bij aankomst bij Laguna Amarga stap je op een shuttle service die je naar het gebied van 'Las Torres' brengt waar 2 Refugios, een informatiecentrum en het mooie hotel Las Torres liggen.

Trekking naar de beroemde Torens

Vandaag gaat de W-trek van start en maak je een wandeling naar het 'El Paine' massief; de gigantische granieten bergtoppen Las Torres waaraan dit park zijn naam te danken heeft. Het is een flinke trekking maar zeer de moeite waard. Tijdens de mooie wandeling naar de Ascenicio vallei loop je door bossen en langs kleine riviertjes. De echte uitdaging is de klim naar het uitzichtpunt op de drie beroemde torens. Dit traject is vrij pittig vanwege de flinke stijging van het pad. Maar het is de moeite waard want de beloning is groot; uitzicht op de prachtige granieten bergtoppen met aan de voet een turquoise helder gletsjermeer. Een schitterende plek om te lunchen. Na de lunch daal je af en loop je terug naar het startpunt. Je overnacht in een Refugio vandaag op gedeelde slaapzalen.

Hoogteverschil: tussen de 470-870 meter

Dag 2: Trekking naar Los Cuernos naar Torre Norte/Central of v.v. (12.5 km, 5/6 uur)

Na het ontbijt in de Refugio start je de trek naar Refugio Los Cuernos. Bij het verlaten van de hut kom je als eerste langs de 'Inge lagune'. De kans is groot dat je vandaag een Andische Condor gaat spotten, of adelaars die op hazen of kleine knaagdieren jagen. Je volgt een goed gemarkeerd pad dat rond de 200 meter stijgt. Voor aankomst bij de Refugio, steek je de Baderrivier over. Rust na aankomst goed uit, morgen staat er een lange wandeling op het programma! Je overnacht in Refugio Los Cuernos.

Hoogteverschil: tussen de 130-220 meter

Dag 3: Trekking door Valle de Francés

Na een ontbijt in de Refugio begint de dag van de W-trek met een 2 uur durende wandeling over een golvend pad tot aan de 'ingang' van Valle de Francés. Hier krijg je een eerste glimp van de hangende gletsjer. Eenmaal in de vallei loop je gedurende een uur lang omhoog (300 meter) door een surrealistisch Japans tuinlandschap waarbij je de beukenbossen doorkruist.

Bij het uitkijkpunt Glaciar Francés kijk je uit op een hangende gletsjer die het landschap domineert. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, wandelt verder naar Mirador Británico waar je beloond wordt met weergaloze uitzichten op o.a. Paine Grande, Cerro Hoja, Cerro Máscara, Cerro Catedral, Cerro Aleta de Tiburón en Cuerno Norte. Dit is een amfitheater van bergen en jij zit er middenin.

De weg terug naar de ingang van de vallei is dezelfde. Eenmaal de vallei uit ga je verder op een pad die langs de zuidwestelijke kant van Paine Grande gaat. Je loopt langs de hoogste top van het park, door inheemse bossen van Chileense vuurstruik en een groenblijvende beuk (Nothofagus Bethuloides). Je eindbestemming van vandaag is een lodge aan de oever van Lago Pehoé. Je overnacht in een Refugio Lodge genaamd Paine Grande.

Er zijn 2 opties deze dag, 1 kortere en 1 langere. Bij de langere versie loop je de Valle de Francés in (heen en weer), in de kortere versie loop je de vallei voorbij direct door naar Lodge Paine Grande.

Afstand/Tijd korte versie: 12.5 kilometer, 5 a 6 uur
Hoogteverschil: tussen de 50-220 of 680 meter
Als je naar het uitkijkpunt wilt, dan verandert de maximale hoogte naar 680m, en de totale tijd naar 7,5hs.

Afstand/Tijd lange versie: 23 kilometer, 10 a 11 uur
Hoogte verschil: tussen de 50-750 meter
Het eerste uitkijkpunt is op 750m.

Dag 4: Trekking naar Glaciar Grey en terug (11 km, 3.5 uur (heen))

Je begint de vroege ochtend met de wandeling naar Glaciar Grey. Aanvankelijk gaat het 200 meter omhoog over een kronkelend smal pad dat je naar Laguna Negra leidt, een plaats waar je de eerste glimpen van het Zuid-Patagonische ijsveld met zijn vele onbeklommen bergen zult waarnemen. Je gaat door bossen en rivieren, tot aan het uitzichtpunt van de gletsjer. Je kan hier je lunch opeten, genietend van het uitzicht. Als je geluk hebt, zie je hoe het ijs van de enorme gletsjermuur afkalft. Hierna loop je terug naar Paine Grande waarbij je hetzelfde pad volgt, nu met uitzicht op Cordon Olguín en Paine Grande.

Hoogteverschil: tussen de 50-340 meter

Catamaran Paine Grande - Pudeto

Tussen de sector Paine Grande en Pudeto vaart de catamaran Hielos Patagonicos over het Lago Pehoé. Dit tochtje neemt circa 30 minuten in beslag. Eenmaal aangekomen bij sector Pudeto kun je op de bus stappen naar Laguna Amarga.

Bus van Pudeto naar Laguna Amarga

Je bent aangekomen met de catamaran van Hielos Patagonicos bij de sector Pudeto. Aansluitend vertrekt er hier een bus die je meeneemt naar Laguna Amarga waarvandaan je vervolgens weer op de bus stapt naar El Calafate of Puerto Natales.

Bus van Laguna Amarga naar Puerto Natales

Je zegt gedag tegen het prachtige Torres Del Paine. Vanaf Laguna Amarga stap je op de bus naar Puerto Natales. Een ritje van circa 1.5 uur. Puerto Natales is een levendig stadje en de uitvalsbasis voor de trektochten naar Torres del Paine. Het ligt aan het meer Seno Ultimo Esperanza met mooie uitzichten op de bergketen Balmaceda. In het meer zwemmen dolfijnen en de “black-necked” swans.

Je kunt na de meerdaagse wandeltocht je reis nog uitbreiden en de nationale parken van Patagonië bezoeken!

INBEGREPEN:

 • 2 overnachtingen in Refugios, gedeelde slaapzalen
 • 1 overnachting in een Refugio, gedeelde slaapzalen
 • maaltijden in de Refugios (volpension)
 • bus van Puerto Natales naar Laguna Amarga
 • shuttle service tussen Laguna Amarga en het welkomstcentrum 'Las Torres'
 • catamaran Paine Grande - Pudeto
 • bus van Pudeto naar Laguna Amarga
 • bus van Laguna Amarga naar Puerto Natales

NIET INBEGREPEN:

 • vroege check-ins en late check-outs
 • overige maaltijden
 • vervoer van en naar Puerto Natales (vluchten en vervoer kunnen wij uiteraard wel regelen)
 • toegangsprijzen, tenzij vermeld
 • gemeentelijke belastingen in Buenos Aires, Bariloche en Iguazú
 • GPS

De prijs voor deze 4-daagse Individuele wandelreis W-trek Chileens-Patagonië is € 730,- per persoon gebaseerd op twee samen reizende personen. Let op! Prijzen zijn nog onder voorbehoud en worden binnenkort verwacht voor het seizoen 2021-2022.

W-trek wandeltocht

Deze 4 daagse W-trek wandeltocht kun je ook uitbreiden met een volledig reisprogramma langs de nationale parken van Patagonië. Tijdens deze autorondreis door Patagonië ontdek je met eigen ogen waarom de nationale parken van Patagonië tot de meest ongerepte van de wereld horen.

 

IMPRESSIES

-Torres del Paine W-trek-