Creating Stories | Laugavegur werkt samen met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Met Icelandair voor de vluchten vanaf Amsterdam, Brussel, Düsseldorf en Frankfurt. Sinds 2019 vliegt Transavia vanaf Amsterdam naar Keflavík (IJsland). Als vaste partner hebben wij scherpe en speciale tarieven voor vliegtickets naar IJsland. Ben je flexibel voor de heen- en terugreis dan levert dat normaalgesproken veel prijsvoordeel op. Wij kijken dan na wanneer de meest gunstige prijs is om te vliegen.

HOE LANG IS HET VLIEGEN NAAR IJSLAND?

In slechts drie uur vlieg je van Amsterdam naar IJsland.

ICELANDAIR EN vliegtickets naar ijslandVLIEGTARIEVEN

Icelandair is een IJslandse nationale luchtvaartmaatschappij en vliegt zowel ’s zomers als ’s winters iedere dag naar IJsland. Op sommige dagen in de zomerperiode vliegen ze zelfs tweemaal per dag naar IJsland (dit is dus 16 keer per week). Ook vanaf Brussel zijn er verschillende mogelijkheden. In het vliegtuig is de economy klasse opgebouwd uit verschillende klassen met bijbehorende tarieven. De stoelen (minimaal 81 cm beenruimte) op iedere vlucht zijn gereserveerd voor iedere klasse met in de meeste gevallen voor iedere passagier een gratis inflight entertainment system. Tegen betaling is het op de meeste vluchten ook mogelijk om aan boord gebruik te maken van de WiFi (tussen de € 7pp en € 12pp  per enkele reis). Er gelden vaak strengere voorwaarden voor de goedkoopste klassen en aanbiedingen dan voor de duurdere klassen (Economy Comfort en Saga klasse). Echter aan annuleringen of wijzigingen zijn altijd kosten verbonden. De goedkoopste klassen zullen als eerste zijn volgeboekt, boek je vroeg dan maak je dus meer kans op een lager geprijsd ticket. Wanneer de goedkoopste vluchtklasse niet meer beschikbaar is, ga je vanzelf naar een hogere en dus duurdere klasse. Voor kinderen t/m 11 jaar zijn er kortingen. Deze kortingen zijn alleen toepasbaar op de airfair en niet op de luchthavenbelasting en ticketfee en ook niet voor de goedkoopste vliegtickets. De maaltijden bij Icelandair zijn voor personen vanaf 12 jaar niet inbegrepen. Voor kinderen tussen de 2 en 11 jaar is dit wel geval. De bagagevrijdag bedraagt bij Icelandair 10 kilo handbagage en 23 kilo (één koffer/reistas) ruimbagage per persoon.

TRANSAVIA EN VLIEGTARIEVEN

Tijdens de zomerperiode vliegt de budgetluchtvaartmaatschappij 4 keer in de week naar IJsland. Op de maandagen, woensdagen vrijdagen en zaterdagen/zondagen brengt Transavia je vanaf Schiphol, Amsterdam naar Keflavík, IJsland. De maaltijden zijn niet inbegrepen, maar tegen betaling kun je in het vliegtuig snacks en drankjes kopen. De bagagevrijdom bedraagt 10 kilo handbagage per persoon (maximaal 55 x 40 x 25cm) en 20 kilo (één koffer/reistas) ruimbagage. Voor meer informatie over een wandelreis inclusief vluchten van Transavia, kun je contact met ons opnemen.

AANKOMST OP IJSLAND EN DE FLYBUS

Keflavík airport ligt op ongeveer 40 km ten westen vanaf de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. De Flybus vertrek na iedere vlucht naar het BSÍ-busstation in Reykjavík. Vanaf dit busstation zijn er verschillende transfers mogelijk naar een groot aantal hotels, een enkel guesthouse en de jeugdherberg (naast de camping). Het kan dus voorkomen dat de transferbus niet langs je hotel of guesthouse rijdt, in dat geval kun je een taxi of stadbus nemen of uitstappen bij een nabijgelegen hotel waar de transferbus wel een stop maakt. Voor de terugreis gaat er ruim 3 uur voor vertrek van de vlucht een Flybus vanaf het BSÍ-busstation in Reykjavík naar de luchthaven van Keflavík. Ook dan is het mogelijk dat een transferbusje je ophaalt bij het hotel. De kosten van de Flybus zijn € 30,- enkele reis en voor een retour € 50,-.